Tečajevi koje su nastavnici i drugi CARNetovi korisnici iz srednjih škola ustupili na korištenje cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti.

Ayuda con Buscar cursos

Programiranje u Pascal-u za srednje škole

Tečaj je namijenjen srednjoškolcima i drugim početnicima u programiranju. U tečaju su opisane  karakteristike programskih jezika, etape programiranja, struktura programa te osnovne naredbe u Pascalu.

Sigurnost na Internetu

Tečaj je prof. Jozica Pažanin (Ekonomsko- birotehnička škola, Split) ustupila na korištenje cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti. Tečaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem da se učenici upoznaju s različitim opasnostima na Internetu, mogućnostima zaštite od navedenih opasnosti te prikladnom komunikacijom na Internetu. 

Uvod u e-učenje za nastavnike strukovnih škola

Tečaj je nastao s ciljem osnaživanja nastavnika strukovnih škola u području e-učenja, no sadržaj tečaja je prikladan za sve nastavnike koji žele naučiti kako svoju nastavu osuvremeniti upotrebom informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Uvod u programiranje u C-u za srednje škole

U ovom tečaju polaznik upoznaje postupak programiranja i izradu algoritama. U tečaju su opisane mogućnosti programskog jezika C, a kroz zadatke na kraju svakog poglavlja primjenjuje se naučeno znanje za izradu jednostavnijih programa u C-u.