Prijava u virtualne učionice Škole za život

Ovdje možete pronaći upute o načinu prijave u virtualne učionice Škole za život.

Prijava u virtualnu učionicu zahtijeva dva koraka:

  1. prijavu u sustav Loomen uz pomoć AAI@EduHr elektroničkog identiteta,
  2. samostalan upis u virtualnu učionicu koju trebate pohađati.

Ravnateljima škola su dostavljene direktne poveznice za pristup virtualnim učionicama. Stoga, kontaktirajte ravnatelja kako biste dobili podatke za pristup virtualnim učionicama.

Nakon što se dobili podatke, prijavite se u sustav Loomen. Sustavu Loomen svi korisnici iz obrazovne zajednice u Republici Hrvatskoj pristupaju putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta koji dodjeljuje administrator u školi.

Nakon prijave u sustav, odaberite ili kopirajte i zalijepite u preglednik poveznicu virtualne učionice u koju se trebate upisati. Pojavljuje se gumb za samostalan upis. Odaberite "Upiši me".

samostalni upis

Nakon prijave pristupit ćete virtualnoj učionici, a ime virtualne učionice pojavit će se u padajućem izborniku "Moji e-kolegiji" u zasivljenoj traci pri vrhu stranice.

Većina virtualnih učionica ne zahtijeva samostalan upis sa zaporkom. Ako želite pristupiti virtualnoj učionici koja je održana u eksperimentalnoj fazi te upis zahtijeva zaporku, provjerite je li ravnatelju dostavljen taj podatak. Ako podatak o zaporci nije dostupan, kontaktirajte organizatora putem e-pošte kurikulum@mzo.hr. Važno:  u sustav Loomen prijavljujete se podacima AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Kod smostalnog upisa u virtualnu učionicu koji zahtijeva zaporku, upisujete zaporku koju ste dobili od ravnatelja ili organizatora. Ne unosite zaporku vašeg korisničkog računa.

Važno:
- u nekim je programima podešen automatski ispis iz tečaja nakon određenog razdoblja neaktivnosti. Ukoliko budete isključeni, ponovite postupak prijave.
- zbog velikog broja polaznika neke su virtualne učionice podijeljene u više grupa, primjerice razredna nastava (I,II, III ...). Pripazite i prijavite se u onu virtualnu učionicu koju vam je dodijelio organizator prema prvom slovu prezimena.

Last modified: Thursday, 7 February 2019, 10:17 AM