Prijava u virtualne učionice Škole za život

Ovdje možete pronaći upute o načinu prijave u virtualne učionice Škole za život.

Prijava u virtualnu učionicu zahtijeva dva koraka:

  1. prijavu u sustav Loomen uz pomoć AAI@EduHr elektroničkog identiteta,
  2. samostalan upis u virtualnu učionicu koju trebate pohađati.

Popis učionica se nalazi na adresi: https://skolazazivot.hr/virtualne-ucionice-za-sve/ 

Prijavite se u sustav Loomen. Sustavu Loomen svi korisnici iz obrazovne zajednice u Republici Hrvatskoj pristupaju putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta koji dodjeljuje administrator u školi.

Nakon prijave u sustav, odaberite ili kopirajte i zalijepite u preglednik poveznicu virtualne učionice u koju se trebate upisati. Pojavljuje se gumb za samostalan upis. Odaberite "Upiši me".

samostalni upis

Nakon prijave pristupit ćete virtualnoj učionici, a ime virtualne učionice pojavit će se u padajućem izborniku "Moji e-kolegiji" u zasivljenoj traci pri vrhu stranice.

Većina virtualnih učionica ne zahtijeva samostalan upis sa zaporkom. Ako želite pristupiti virtualnoj učionici koja je održana u eksperimentalnoj fazi te upis zahtijeva zaporku, provjerite je li ravnatelju dostavljen taj podatak. Ako podatak o zaporci nije dostupan, kontaktirajte organizatora putem e-pošte kurikulum@mzo.hr. Važno:  u sustav Loomen prijavljujete se podacima AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Kod smostalnog upisa u virtualnu učionicu koji zahtijeva zaporku, upisujete zaporku koju ste dobili od ravnatelja ili organizatora. Ne unosite zaporku vašeg korisničkog računa.

Važno:
- u nekim je programima podešen automatski ispis iz tečaja nakon određenog razdoblja neaktivnosti. Ukoliko budete isključeni, ponovite postupak prijave.
- zbog velikog broja polaznika neke su virtualne učionice podijeljene u više grupa, primjerice razredna nastava (I,II, III ...). Pripazite i prijavite se u onu virtualnu učionicu koju vam je dodijelio organizator prema prvom slovu prezimena.

Última modificación: Tuesday, 10 de September de 2019, 13:44