Kako započeti s radom?

   
ICQ
     

ICQ možete skinuti s web stranice www.icq.com/download. Tražit će vas da popunite neke osnovne podatke o sebi (ime, prezime, nadimak) te će vam dodijeliti jedinstveni ICQ broj (npr. 3235069581).

Instalacija i dobivanje ICQ broja

Nakon što ste preuzeli instalacijski paket s web sjedišta, pokrenite program kako biste započeli postavljanje. Vidjet ćete prozor kao na slici:

Kada popunite sve upite, kliknite Next i nakon toga još jednom Next. ICQ će započeti instalaciju. Kada se postavljanje završi, otvorit će vam se Login prozor kao na slici. Ako ste registrirani korisnik, upišite ICQ broj ili adresu elektroničke pošte te lozinku. Ako niste registrirani korisnik, kliknite Get an ICQ Number.

Nakon što ste kliknuli Get an ICQ Number, program će vas pitat slažete li se s dogovorom oko licence. Ako se slažete, kliknite Next da biste nastavili postupak. Otvorit će vam se ICQ Registration prozor kao na slici.

Potrebno je popuniti polja: Nadimak (Nickname), Odabir lozinke (Select Your ICQ Password) i Potvrda lozinke (Confirm Your Password).

Ostala polja ne morate popuniti. Kada ste gotovi, kliknite Next. Otvorit će vam se novi prozor koji će tražiti ispunjavanje dodatnih podataka, no ništa od toga ne morate popuniti. Kliknite Next kada želite nastaviti. Sljedeći korak je upis niza slova i brojeva sa slike u kućicu za tekst. Kada ste to učinili, kliknite Next.

ICQ će vam dodijeliti jedinstveni ICQ# (ICQ broj).

Da biste pokrenuli ICQ, kliknite Start. Prije toga obratite pozornost na izbor postavki privatnosti i sigurnosti (Privacy / Security Settings). Time možete odrediti želite li da vas svi mogu dodavati kao svoje kontakte bez traženja dozvole (All users may add me to their Contact List) ili želite sami određivati kome ćete dopustiti da vas dodaje kao svoj kontakt (My authorization is required before users add me to their Contact List).

Dodatno možete odrediti želite li da ostali korisnici mogu vidjeti vaše trenutačno stanje dostupnosti ili nedostupnosti na Internetu.