Kako započeti s radom?

   
Yahoo! Messenger
     

Dva su koraka koja morate učiniti da biste počeli koristiti Yahoo! Messenger:

1. Skinite i postavite softver

Ovaj postupak traje oko 15-tak minuta koristite li 56k modem, a značajno manje koristite li vezu velike brzine. Trebate prvo otići na službenu web stranicu (messenger.yahoo.com) kako biste započeli postupak. U nastavku slijedite upute na ekranu. Nakon što je instalacija završena, Yahoo! Messenger će se automatski otvoriti i na radnoj površini vidjet ćete prozor poput ovog.

2. Preuzmite Yahoo! ID

Svaka osoba treba jedinstveni ID kako bi se razlikovala od ostalih korisnika Yahoo! Messengera. Nakon što ste postavili program, vidjet ćete Get a Yahoo! ID gumb gdje se možete prijaviti za Yahoo! ID broj ako ga već ne posjedujete. Imate li već Yahoo! ID za bilo koji Yahoo! servis – Mail, My! Yahoo, Yahoo! Personals, itd. – možete ga koristiti za Yahoo! Messenger. Yahoo! ID prvi je dio Yahoo! Mail adrese – npr. Yahoo! ID je diaryman88 u Yahoo! Mail adresi diaryman88@yahoo.com .

Ako se morate prijaviti za dodjelu Yahoo! ID-a, odvest će vas se na web stranicu koja će od vas tražiti da:

  • odaberete ID ( npr. diaryman88 )
  • upišete lozinku
  • upišete sigurnosno pitanje u slučaju da zaboravite lozinku
  • upišete svoje ime, jezik, poštanski broj i spol.

Nakon što ste završili cijeli postupak, vaš Yahoo! ID će postati aktivan.

Kako biste se prijavili na Yahoo! Messenger, utipkajte Yahoo! ID i lozinku u kućice za tekst Yahoo! Messenger ID i Lozinka te zatim kliknite na Sign In gumb.

Pronalaženje, dodavanje i razmjena kontakata

Dodavanje ljudi na Messenger listu je jednostavno. Jedan od načina je doznati Yahoo! ID određene osobe (najbolje je pitati) i dodati ga. Nakon što ga dobijete, kliknite na Add a Contact gumb, upišite adresu elektroničke pošte ili Yahoo! ID tražene osobe i slijedite upute kako ih dodati na listu. Možete razmijeniti cijelu ili dijelove vaše Messenger liste s ostalima odabirući opciju Share My Messenger List.

Provjera jesu li vaši kontakti online

Imena prijatelja koji su dostupni pojaviti će se podebljanim slovima u vašoj kontaktnoj listi i imat će žuti nasmijani emotikon pokraj imena (poput onih na gornjoj slici).