Održavanje sastanaka ili priključivanje sastanku

   
Microsoft Netmeeting
     

NetMeeting vam omogućuje da sami budete domaćin – pokretač sastanka tj. da ga vi ugostite ili se sami priključite nekom sastanku. Možete odabrati želite li svoj sastanak učiniti sigurnim i ograničiti pristup samo odabranim sudionicima ili će biti otvoren za javnost. Također, možete jednostavno odrediti koji alati (chat, whiteboard…) će se koristiti tijekom sastanka. Za vrijeme sastanka možete koristiti alate poput chata, whiteboarda ili uporabom Remote Desktop Sharinga pristupiti udaljenim računalima.

Održavanje sastanka

Kako biste održali i ugostili sastanak potrebno je slijediti ove korake:

  • Na izborniku Call kliknite na Host Meeting.
  • U polju Meeting Name unesite ime sastanka ili ga ostavite postavljenog na Personal Conference.
  • U polju Password, unesite lozinku koju će drugi korisnici morati upisati žele li se pridružiti vašem sastanku. Kliknite na OK.

Priključivanje sastanku

Ako se želite pridružiti nekom sastanku, potrebno je samo kliknuti na ime korisnika koji je organizator sastanka i onda kliknuti na Call gumb.

NetMeeting omogućuje vam da ostvarite istodobnu komunikaciju više od dvije osobe. Time ovaj alat dobiva još više na važnosti jer omogućuje komuniciranje s više korisnika - što je osobito pogodno u poslovnim ili edukacijskim sastancima na kojima želite da više slušatelja (polaznika) sudjeluje istodobno.