Audio i video komunikacija

   
Microsoft Netmeeting
     

Za komunikaciju audio i videom zapisom prvo provjerite jesu li mikrofon, kamera i zvučnici ispravno priključeni na vašem računalu. Da biste osigurali kvalitetan zvuk, možete pokrenuti Audio Tuning Wizard koji će vas provesti kroz postupak prilagodbe glasnoće i kakvoće vašeg audio zapisa. Pokrenite ga klikom na izbornik Tools, a zatim na Audio Tuning Wizard. Nakon toga slijedite prikazane upute.

Nakon što se osigurali kvalitetu vašeg audio signala, potrebno je sličan postupak napraviti i za video signal. Na izborniku Tools odaberite Options i onda kliknite na jahač Video. Tu možete odrediti željene postavke.

Kako biste prihvatili tuđi video zapis za vrijeme trajanja konferencije kliknite na Tools, zatim na Video i onda na Receive.


Izgled NetMeetinga tijekom videokonferencije

Za dijeljenje vašeg video zapisa kliknite na Tools, zatim na Video i onda na Send. Ako tijekom prijenosa želite zaustaviti video kliknite na Stop Video.

Dodatne opcije

Automatsko slanje videa

NetMeeting vam omogućuje da šaljete video sudionicima videokonferencije odmah nakon početka i uspješne uspostave veze. Potrebno je u izborniku Tools odabrati Options. Na jahaču Video odaberite mogućnost Automatically send video at the start of each call.

Uzmite u obzir i sljedeću činjenicu - u vašoj videokonferenciji istodobno može sudjelovati i više korisnika, no video zapis (prijenos) možete primati samo od jedne osobe.

Prilagođavanje video postavki

Vaše video postavke moguće je jednostavno prilagoditi u NetMeetingu. Na izborniku Tools odaberite Options i zatim na jahaču Video možete učiniti željene izmjene.

Želite li prilagoditi postavke video kamere koja vas snima, kliknite na Source. Uzmite u obzir da je Source gumb dostupan samo onda kada gledate svoju video sliku.

Prilagodba veličine video prikaza

Moguće je povećati ili umanjiti video prozor. Potrebno je na izborniku Tools odabrati opciju Video, zatim Window Size i tada označiti željenu veličinu prikaza.