Pregled sadržaja i aktivnosti u sedmom poglavlju

   
  

U ovome vas poglavlju očekuju vrste podataka. Upoznat ćete brojeve, riječi i liste, pa i isprobati što se s njima može raditi u Logu.

Da biste svoje ideje lakše izrazili kroz programe, naučit ćete naredbe za ispisivanje riječi, lista ili brojeva u grafičkom prozoru i u prozoru Commandera.

Ciljevi:

  • upoznati vrste podataka

Aktivnosti

Proučavanje:
Proučavanje sadržaja, primjera i rješenja kroz koje ćete upoznati vrste podataka u Logu, te njihovu primjenu u programiranju.

U ovom će se poglavlju pred vama naći velik broj primjera i zadataka. Od vas se očekuje da ih temeljito proučite. Zatim najprije pokušajte sami riješiti postavljeni problem, a tek nakon toga obavezno pogledajte i proučite naša rješenja.

Interaktivne vježbe i multimedijski prikazi:
U ovom ćete poglavlju pronaći i nekoliko interaktivnih vježbi napravljenih u obliku igrica koje će vam na zabavan način pomoći u učenju i svladavanju novih sadržaja.
Zatrebate li pomoć, tu su i multimedijski prikazi rješenja problemskih zadataka. Svakako nađite vremena te pogledajte i isprobajte svaki od njih. Sigurno ćete otkriti razne detalje koji će vam olakšati snalaženje u svijetu programiranja.

Promišljanje:

  • Kako napisati program koji će ispisati zbroj dvaju brojeva?
  • Koje simbole Logo koristi za osnovne matematičke operacije?
  • Kako naučiti kornjaču Tinu da piše riječi i rečenice?